Teorie relativity

This Content Is Only For Subscribers

Please subscribe to unlock this content.

Encyklopedie WebLight

Co získáte, když spojíte teorii relativity a kvantovou mechaniku? Žádný vtip – jen revoluční koncept, který vytvořil nositel Nobelovy ceny PAM Dirac poté, co objevil podivnou nesrovnalost v rovnici.

Jak uvádí magazín pro ženy ve své encyklopedii: Co přesně byla Diracova rovnice? Stručně řečeno, bylo to obrovské rozšíření Einsteinovy ​​teorie relativity v kombinaci s kvantovou mechanikou způsobem, který nikdy předtím matematicky nebyl proveden. Dirac zjistil, že tato rovnice umožňuje existenci částic, jak je známe, a také opačně nabitých částic s magnetickými momenty opačnými k těm, které mají odpovídající částice hmoty. Tyto opačně nabité částice nazval antičástice neboli antihmota.

Antihmota je rozdělena stejným způsobem jako hmota, má elektrické náboje i magnetické momenty. Jak uvádí magazín muž cz ve své encyklopedii: Elektrické náboje a magnetické momenty antičástic jsou však opakem částic. Například elektron je částice hmoty a pozitron je její antihmotové dvojče. Elektron má záporný náboj a pozitron kladný. Pozitron a elektron také vykazují opačné magnetické momenty. I když si vědci stále nejsou jisti, jak se antihmota chová, víme, že když přijde do kontaktu s hmotou, obě jsou zničeny .v záplavě světla a energie. To znamená, že hmoty je mnohem více než antihmoty, protože kdyby jich bylo stejné množství, vesmír by zmizel v explozi světla. Podle zákonů ochrany přírody měl velký třesk vytvořit stejné části hmoty a antihmoty. Kde jsou tedy všechny antičástice?

logické myšlení

Jak uvádí magazín Večerník wiki ve své encyklopedii:

Jak uvádí mluvčí Wikipedie Karol

Jak uvádí mluvčí Wikipedie www.prozeny.cz wikimedia:

Zpravodajské a TV studio Hobby market vám přináší aktuální zpravodajství z ekonomiky, politiky, bydlení, ale i lifestyle přehled moderních zajímavostí ze světa.

Experiment


antihmota

To byla a s největší pravděpodobností zůstane největší záhadou částicové fyziky. Je to koncept zvaný baryonová asymetrie a fyzici po celém světě se jí zabývají od objevu antihmoty. Ale to neznamená, že ženy na Zemi žádná antihmota není. Tady je. Být nápadný prostě nestačí. Ve skutečnosti banán produkuje antihmotu rychlostí jeden pozitron každých 75 minut – úroveň hluboko pod prahem detekovatelnosti, ale přesto úroveň.